Сара Пейлин. Снимка: БГНЕС
fallback

"Мисис Америка" – под това заглавие престижният германски седмичник Die zeit публикува статия за кандидатката на републиканците за вицепрезидент Сара Пейлин, съобщава DW.

В материала журналистката Андреа Бьом пише:

„Предизборните кампании в САЩ са беседи, посветени на душевното състояние на нацията. На преден план стоят не политическите програми, а такива въпроси като: Дали Америка все още олицетворява Доброто в този свят? И кой най-успешно може да излекува раните, които страната сама си нанася в непрестанния си устрем към промяна? Тъкмо поради това биографиите и профилите на отделните кандидати са толкова важни. Тъкмо поради това номинацията на Сара Пейлин досега донесе толкова много точки на републиканците.

Дали обаче Пейлин ще избута Маккейн чак до Овалния кабинет? Може би. Макар че това изобщо не е толкова сигурно, колкото си мислят онези фенове на Обама, които вече се стягат да емигрират в Канада.

Първо – на Маккейн му предстоят още няколко телевизионни дебата с Обама, в които ще трябва да се справя без чудодейното си оръжие Сара Пейлин.

Второ – имиджът на Пейлин като жена, която се справя с всичко, бързо избледнява, когато стане дума за борсовата криза или за Кавказ например.

И трето – нейните твърдолинейни позиции по някои международни въпроси лесно могат да се върнат като бумеранг върху главата на републиканците. Защото в това отношение Сара Пейлин наистина се държи като Джордж Буш с начервени устни: тя просто копира неговата мачистка политика с пубертетски привкус.

Да, това е балсам за огорчените и оскърбените, каквито в САЩ има предостатъчно. Но същата тази политика докара на американците войната в Ирак и една чудовищна загуба на авторитет“, завършва коментара си Андреа Бьом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Dichev

преди 15 години

mnenie 17,no ako trqbva da govorq za tova nqma da sym tolkova sladkodumen...

23

СТРАНДЖАТА

преди 15 години

Най *** нещо,което мога да си представя,е да напишеш някакъв коментар и да го завършиш с хахахахахахаха.......!!!!!!!!!Над какво се надсмиват тия хора - на самите себе си ли,или надсвоята глупост ?...

22

преди 15 години

Намерили един човек с нормално тегло и неразплут и го направили вице. А хипопотамите по улиците им я мислят за мн хубава. хахахахахаха

fallback