Снимка: БГНЕС
fallback

Русия заплаши, че ще откаже достъп на НАТО до нейното въздушно пространство за операциите на Алианса в Афганистан, ако държавите членки не прекратят „враждебната“ политика към Москва, съобщи високопоставен руски дипломат в Кабул.

„Руското въздушно пространство все още е отворено, но ако страните от НАТО продължат враждебната си политика по отношение на Русия, то положително ще бъде затворено“, заяви Замир Кабулов в интервю за радио ВВС.

Дипломатът заяви още, че САЩ са направили прекалено много грешки от свалянето на режима на талибаните през 1991 г. „Основната е, че те не работеха с афганистанското правителство и афганистанския народ“, подчерта Кабулов.

„През последните 6 години, вместо да укрепят афганистанското правителство, въоръжените сили, икономиката, те укрепваха своето военно присъствие и това е основна грешка“, завърши Кабулов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

AXIL Comments Destro

преди 15 години

Всички ЕВРЕИ И АМЕРИКАНСКИ ЦЕЛОЛИТИ В ГЛАВАТА - *** ! ТОВА Е ! ИЗЛОЖЕНИЕ И ЗАКЛЮЧЕНИЕ !

68

Rambo

преди 15 години

Ей смешковци,ако я нямаше Русия и България нямаше да я има,мръсни ***!Русите винаги са ни помагали дори и когато сме били срещу тях както сега!Хора огледайте се и вижте каква е истината!!!ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ,ВЕЛИКА РУСИЯ!!!

67

преди 15 години

*** off yankee

fallback