fallback

Днес на Украйна й предстои изпит. В Елисейския дворец ще има среща на върха, на която се очаква да се  проведат преговори за задълбочаване отношенията между Украина и  ЕС, съобщава в. „Ди пресе“

Украйна усилено тропа на вратата на ЕС, но съюзът не бърза да й  отваря. Засега.

Някои страни-членки се отнасят скептично към членството на Украйна: не трябва да се дава шанс на държава, чиято реализация ще бъде отложена с години. Това смята министърът на външните работи на Австрия Урсула Пласник.

На  Украйна й предстои да направи много реформи в политическата, съдебната и икономическата сфера. Това е преобладаващото мнение. Макар че, например, британския външен министър се застъпва за скорошно присъединяване на Украйна към ЕС.

Окупирането на Грузия от руските войски може да способства за ускоряване на сближаването между Украйна и ЕС. По този начин съюзът ще има възможност да се грижи по-добре за  своите източни съседи, а именно да ги защити от  „несъразмерното“ влияние на Москва, допълва в. "Ди пресе".

За членството на Украйна най-силно се застъпват поляците. Според французите страната е изключително важна за „стабилността и благосъстоянието на континента“.

Все пак конкретни решения днес не се очакват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Bob

преди 15 години

Граничи с Финландия, Естония и Латвия, и с Литва и Полша чрез анклавът край Калининград...

18

преди 15 години

Украинците не са по-бедни от българите.Заплатите им са като тук,а нали тук е ЕВРОПА.Сигурно е по-корумпирана страна,но и в Бг.не е всичко "прозрачно".Лошото е,че Русия не иска да има граница с ЕС. и прави всичко възможно Укр.да не влезе нито в НАТО нито в ЕС.А за Укр.наистина ще е по-добре да има зад себе си НАТО,защото ....виждаме Грузия.Бог да ги пази.

17

преди 15 години

Русия се оправя благодарение на Путин, затова е цялата тая разправия, защото почнаха руснаците да режат американските интереси и пазари. Как изобщо може да мислите, че у нас е по добре? Да, ние имаме много по добри условия сега, но утре? Та тука един вишист инженер например изобщо няма бъдеще... А в Русия, тепърва се набляга на високите технологии.

fallback