Снимка: БГНЕС
fallback

Съветът на Федерацията, Горната камара на руския парламент, се произнесе за признаване на грузинските сепаратистки области Абхазия и Южна Осетия, съобщи АФП.

Сенаторите приеха с единодушие декларация, с която призовават руския президент Дмитрий Медведев да признае независимостта на двете области.

Те направиха това на извънредно заседание, което бе предавано по телевизията.

„Русия зачита повече от 15 години териториалната цялост на Грузия“, заяви председателят на Съвета на Федерацията Сергей Миронов в началото на заседанието.

„Днес, след агресията на Грузия срещу Южна Осетия, отношенията никога вече няма да бъдат същите“, подчерта той и определи като „геноцид“ офанзивата на грузинските сили в сепаратистката област.

„Нито Абхазия, нито Южна Осетия ще живеят вече в една държава с Грузия“, заяви от своя страна президентът на Абхазия Сергей Багапш.

Неговият колега от Южна Осетия Едуард Кокойти заяви, че Цхинвали, столицата на областта, се е превърнала в „кавказкия Сталинград“ като намек за битката при Сталинград през 1943 г.

Държавната Дума (Долната камара на руския парламент) също трябва да гласува подобен текст на извънредното си заседание, което ще започне в 12 ч. местно време (11 ч българско време).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Доню Донев

преди 15 години

Да, аз мога да сънувам, мога да мечтая, мога да фантазирам... но винаги за мен сънят си е сън, мечтата мечта, фантазията фантазия. И по природа, и по принуждение съм краен реалист. Колкото до комунизма, до миналото, трябва да ви разочаровам аз съм антикомунист, репресиран николапетковист от репресирано семейство. Но какво да Ви обяснявам - Вие или съвсем сте объркали нещата, или говорите на инат. Във всеки случай искам да подчертая едно - христианина не се съобразява като въртиопашка с това или онова, а в крайна сметка - келепира, а само с истината и доброто. По-добре страдащ човек, отколкото доволна ***.Така че избирайте, макар че никак не ми се иска нито Вие, нито който и да е друг, да грухти, та макар и на пълна копаня и в лъскава ***.

7

преди 15 години

za US korabite v 4erno more nqkoi spomena li ne6to?

6

СТРАНДЖАТА

преди 15 години

Щтрихи от "научно"фантастичен исторически филм. - Варшавският договор бележи невиждано разширение,а НАТО серазпада.Ръководството на военния съюз води преговори с Германия за разполагане на противоракетен щит. - С последното разширение на СИВ страните членки станаха 32.На две от държавите-кандидатки Германия и Франция се дава отсрочка тъй като не са изпълнили по няколко от условията за присъединяване. - Страната с най-голям икономически разтеж Северна Кореяпреживява бум от нови технологии. -Ръководството на СИВ спря 1 млрд. евро за Великобритания поради корупция и неправилно усвояване на средствата. - Куба изпрати парична и хуманитарна помощ на щата Флорида,засегнат от тропическия циклон "Ел Ниньо" и т.н. и т.н.Може би подобни сънища сънуват Доньо Донев и компания,нореалностите са съвсем други и закономерни.Затова ви препоръчвамда се съобразявате с тях...

fallback