Снимка: БГНЕС
fallback

Руските войски от грузинския град Гори се предислоцират в направление Цхинвали, съобщи представителят на руското министерство на отбраната Вячеслав Борисов.

"От утре официално започва да работи полицията на града. Всички предишни изявления, че градът е разрушен, че там има мародерства, не отговарят на действителността", подчерта той.

Борисов обясни, че заедно с представители на грузинските власти и западни посланици снощи са обиколили града.

"Всички сгради са в нормално състояние, градът има вода и електричество", заяви той.

Временният административен ръководител на Гори Александър Майсурадзе обяви, че жителите на града може да се завръщат по домовете си.

По същото време руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че САЩ трябва да изберат между своята подкрепа за ръководството на Грузия и "реално партньорство" с Русия.

"Ние разбираме в крайна сметка, че ръководството на Грузия е специален проект на САЩ. И ние разбираме, че САЩ са загрижени за съдбата на този проект", заяви Лавров.

"Но един ден, те ще трябва да избират между подкрепата на един виртуален проект и едно реално партньорство, засягащо въпроси, които изискват наистина колективни действия", добави той.

Лавров изрази недоумение от текста на изявлението на президента на САЩ Джордж Буш за ситуацията в Южна Осетия.

"Честно казано не мога за пореден път да не се учудя на квалификацията на хората, които готвят текстовете на изявленията на презизента на САЩ", каза той.

Лавров посочи, че в изказването на Буш "не се споменава нищо за това, че през всичките тези години САЩ въоръжаваха Грузия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

D3NiS

преди 15 години

... koi 4ul koi nedo4ul i prepovtarqte ne4ii "mudri" misli za sveta .... i posle kvo ? nikoga nqma da razberem kakva e golqmata igra taka 4e derzaite vsi4ki

32

Monaha

преди 15 години

Не че съм русофил обаче да споменем само два факта:1.САЩ са единствената държава в света която е използвала атомно оръжие. И то забележете - не го е използвала срещу военни бази на японците а за де изпари 2 града с цивилно население. Стотици хиляди невинни жертви само за да си пробват бомбичката. Къде ти нещастните руснаци ще стигнат тези демократични върхове.2.САЩ е страната водила най-много войни в периода от втората световна война до сега. Явно идеята е да се привнесе демокрацията на върха на щика във всяка страна по света дето не са баламурници като нас сами да си нахлузят примката.А за демокрацията дето и сърбаме попарате от известно време:Това е най-лесния за манипулиране марионетен тип управление. Това най-вече се отнася за парламентарното управление. Американците са разработили до съваршенство технологията на обработка на общественот мнение по време на избори. До такава степен че могат да ни накарат да си изберем и магаре за президент. След това е лесно - само дърпат конците и доларчетата им се сипят в скута.Шапка им свалян - така хубаво ти говорят, така хубаво те омайван та не чустваш как са ти сложили пръстче отзад. Е така стана и с Грузия. Излъгаха ги да си вземат Осетия и че руснаците няма да направият нищо. Нали за това оная *** Кондолиса им ходи на гости преди месец. Та това си е чиста наказатлна операция на руснаците. Демек който много слушка Чичо Сам яде хурката. И припнаха всички президенти марионетки в Тбилиси да спасяват тоя , как му беше името, грузинския президен. Ами нашия Първанов кво прави в България та не припка и той да помага. Отидоха ни американските помощи и всички пари ще ни спрат от Европата като не изразяваме съпричастност. Дано ни зачетат че сме пратили малко оръжие на братята грузинци преди войната :)

31

asdas

преди 15 години

*** НАРОД КАТО БЪЛГАРСКИЯ НЯМА ПРАВО ДА ДАВА КОМЕНТАРИ ПА КАМОЛИ КРИТИКУВА ГОЛЕМИТЕ!"НАРОД КОЙТО НЕ СИ Е ИЗВОЮВАЛ СВОБОДАТА,НЕ Я ЗАСЛУЖАВА!"ЧЪРЧИЛ!

fallback