Снимка: БГНЕС
fallback

Силни експлозии разтърсиха грузинската столица рано сутринта, а високопоставен държавен служител заяви, че Русия е бомбардирала международното летище в Тбилиси.

"Руски изтребители хвърлиха три бомби върху летището в Тбилиси", заяви Шота Утиашвили, ръководител на информационния отдел на грузинското МВР.

Кореспонденти на Ройтерс в Тбилиси са чули три експлозии малко след 4,30 българско време.

Същевременно кораби на Черноморския флот на Русия, в това число ракетният крайцер "Москва", се разположиха в акваторията на Черно море на границата на териториалните води на Грузия.

Това предаде Интерфакс, като цитира източник на главния щаб на военноморския флот. Според източника, на военните моряци е поставена задачата да не допуснат доставки в Грузия на въоръжение и военна техника по море.

Всичко за войната в Грузия

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

306

inranxan

преди 15 години

aide gledaite tova filmche i togava pluite po adres na rusia - zastoto az tuka vijdam ot strana na rusia samo dostoino povedenie i spravedliv daje pesteliv otgovor na agresiata na gruzia srestu avtonomnite republiki...zasto ne ska4axte takai vikate kato statite zimaxa kosovo na sarbia?a nestastni zlobari?

305

преди 15 години

be predstawiam si gruzin4etata kak sa se trudili da wazstanoviawat bombardiuranite ot voinata komunikacii,radar4eta,pisti4ki.takmo sa swarshili,poiztupali sa se,nakrivili sa si kasketite i rusnacite minat i pusnat 3 bombii vsi4ko otishlona kino pak.egati malshansa,egati e stresa:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

304

alia74

преди 15 години

виж какво,много е хубаво човек да чете и да знае дати .Тук получаваш от мен заслужени адмирации.Но човек може да говори от позицията и на очевидец - нали?!!Не знам дали си наясно,но аз познавам добре грузинците, и особено грузинските управляващи. Още по време на Гамсахурдия,който повярвай ми беше страшен *** /и това впрочем са думи на хора от личната му охрана, които познавах/ Грузия се опитада смачка Южна Осетия. Понеже 90% от хората там тогава бяха с руски паспорти Президентът Елцин тогава каза, че всички които желаят могат да запазят руските си паспорти и руското си гражданство. Така и стана - 90% от осетинците останаха руски граждани.Повярвай ми - не е от хубаво. ООООО, забравих и още нещо - сигурно не си чувал и обикновените грузински граждани какво казват по повод геноцида провеждан от сегашното им правителство - повярвай ми ужасени са и не могат да повярват, че са избрали такъв президент,в чиято "СМЕЛОСТ" впрочем можа да се убеди целия свят- толкова бързо бягяше горкият, че и охраната му едва го настигна , а народът му гледаше слисан как президентът бяга от един грузински хеликоптер.А за зверствата на грузинските войски няма и да ти разправям - просто не ми се вярва, че това може да се случва в 21 век.И друго - имаш ли представа от оръжия, които стрелят по системата "град"??!! - това означава, че в периметър от 10 км всичко се обстрелва и нищо не остава. Грузия обстрелва с "град" първо детските градини, училищата и централната болница в Цхинвал - това според тебе човешко и християнско ли е ??!! - не не е !! чудовищно е и недостойно за една страна, която, впрочем ,се има за една от родоначалните на християнството в света.

fallback