Снимка: БГНЕС
fallback

Някои от бившите страни от Съветския съюз се намират в навечерието на "истинска епидемия" от СПИН, предупреждават експерти на Международната конференция за борба със СПИН в Мексико.

Директорът на Световния фонд за борба със ХИВ-вируса, туберкулозата и маларията Майкър Казачкин, заяви, че е извънредно разтревожен от новините в региона.

Според него специалистите се опасяват, че тази засилваща се епидемия сред някои от рисковите групи може да се разпространи и върху цялото население.

През 2007г. 110 000 души бяха заразени от ХИВ-вируса в централна и източна Европа , а 58 000 починаха.

Броят на засегнатите от вируса лица според ООН е 1.5 млн. души, посочва АФП.

Голямото мнозинство от засегнатите е в Русия /90%/ и в Украйна /69%/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

преди 15 години

ami da. poneje sa shepa narod, kak ste zavladeat celia sviat? i mnogo uj stranno, a ministrite na vinschnite raboti vse ot roda na moisei... za tiah ni sme gai - toest ne hora, a po-dolni ot jivotni. chetete talmuda. az za malko ne si glanah ezika...

16

az sum si az

преди 15 години

Съгласен съм с номер 2 относно създаването му и, че това си е абсолютно биологическо оръжие и то доста мощно. Със сигурност има и антидот, но нали знаете, че той не е за всеки. Някъде преди време бях чел, че наистина има българи, които са измислили лекарство, но не са им разрешили да го патентоват и пуснат в продажба. Явно интересът да сме опитни зайчета е голям и явно някои големи държави се опитват да редуцират населението на планетата, но са му изпуснали края на времето и сега заразата е навсякъде. Те хората са казали: "С твойте камъни, по твоята глава". Лошото е, че СПИН-а не е избил само създателите му...

15

.

преди 15 години

samo statistikata dolu? to e qsno che vinagi moje da se zarazish kolkoto i da se pazish, no ne se li-togava ti e, deto se vika-garantirano.Vinagi zavisi de,no vse pak,pazete se!Izvinqvam se za latinicata.

fallback