Снимка: Булфото
fallback

Гръцки кмет бракосъчета за пръв път две хомосексуални дойки на малкия остров Тилос в Егейско море, като използва законодателна неточност, предаде АФП.

Двете двойки – едната жени, а другата мъже - бяха обявени за семейство от кмета социалист Анастасиос Алиферис.

Непризната от обществото и жертва на дискриминация, хомосексуалната общност в Гърция е решена да се възползва от закона за гражданските бракове от 1982 г., който не уточнява, че бракът е съюз между хора от различни полове.

Прокурор от Върховния съд заяви, че кметският акт може да бъде обявен за нищожен и незаконен. Гръцките хомосексуалистите обаче са решени да се обърнат към Европейския съд за правата на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

x

преди 15 години

Nqkoi ot Vas da e imal sluchai s turkinq,ne nali.Za obratnoto dalgo mojem da govorim

13

некой

преди 15 години

абе пич,теб май те е яд е по комунистическо си се оженил и сега те е шубе да си признаеш,че би *** с удоволствие пиш.и и сега го избиваш на комплекси...ама то българите нали знаеш че живеят под мотото *не е важно на мен да е добре-важното на другите да им е зле*...ако нямаше много обратни в БГ сега щеше положението да е като в някой ислямска страна,където това се наказва със затвор....а пък се радвай,че не сме останали под турско робство щото сега щеше да ти цъвти....щото при турчелятата няма секс с мадама преди брак..само с мъже брато...духай

12

Oскар

преди 15 години

Дано да ти се случи синът или дъщеря ти да са хомосексуалисти!Тогава щеу те питам хора ли са!Те не са виновни, че са такива, но са хора талантливи много повече от такива като тебе!

fallback