Снимка: БГНЕС
fallback

Предложение да се отмени преходът от зимно към лятно часово време в Русия е внесъл днес в Държавната дума председателят на съвета на Федерацията Сергей Миронов, съобщава Прайм-Тасс.

По мнението на Миронов ущърбът, който нанася на здравето на гражданите смяната на стрелките, е много по-голям от изгодата, която се получава за икономиката, главно от пестене на електроенергия.

По данни на специалисти през първите две седмици след изместване на стрелките с един час напред броят на повикванията на екипите на „Бърза помощ” нараства с 12%, количеството на самоубийствата – с 66%, нещастните случаи – с 29%, а смъртността от инфаркт на миокарда – със 75%.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Лаврентий Берия

преди 15 години

Ех,Дмитрий,Дмитрий,Митя,камсамолец маладой,настаясчий камунист- не можеш да си представиш колко си прав.У вас наистина всичко,което се намисли се прави,/че народа не го подкрепя няма никакво значение/.Сталин се е опасявал от някакви вътрешни врагове и избил 35милиона руснаци-решил човека,направил го,Унгария решила да тръгне по свой път,но Хрушчов решил друго и вкарал танковете,Чехословакия също решила да се демократизира,но Брежнев бил на друго мнение.За Полша се отнася същото.Сега ви оставихме в собствената ви черупка и вие като няма с кого , се разправяте със собствения си народ,който горкия толкова е препатил.Предлагам ти една лесна задача,като на човек с твоите възможности: Какво би станало с Япония,ако притежаваше природните богатства и дадености на Русия и обратното -какво би станало с Русия,ако ги нямаше тези богатства?Разбира се,че в България не всичко е наред,но поне има демокрация,а щом има демокрация рано или късно ще се оправят нещата-вие първо трябва да изградите демокрация.Чух онзи ден,че закрили московси вестник,защото критикувал кмета Лужков,как е възможно това.Защо Каспаров не участва в изборите?И още нещо -не се ли сещате там в Русия да промените някои думи за улеснение.Например -вспомнит да стане спомнит без в,или там оная дума мгновение,що за дума- по добре е мигновение.Все пак сме ви дали азбуката - използвайте я добре.

12

Дмитрий

преди 15 години

Ей, ти Лаврентий, но може би и Берий. Ти най напред съжали себе си! Аз пъл не знам какво е твоето образование, но едва ли по интелект можеш да се сравниш дори с Ирина. Ти мислиш, че си по- добър и отмен? Лъжеш се! Аз съ руснак и говоря и пиша естественно по- добре от теб!!! Ти обърни внимание на това, как живеят хорта в България!? Глад и мизерия! В България никога по времето на социализма не е имало просяци, макар, че такава дума в речника съществува. Вашата демокрация унищожава българскит народ. Вспомнете си вицовете за Тошко и Брежнев. А те действително са истина! Вашите може би "мъже" се лепеха за проститутките. Не знам колко си осведомен за състоянието в Русия, но България и българския народ ЩЕ тъпче още 100 години, за да стигне до сегашното положение на Русия. А у нас какво е намислено, се прави. Нито Хадарковски нито едно чудо не е в състояние наруши покоя на хората.Нека кой каквото си иска да говори. Истината е една:- жалко за миналият строй! За България, това време беше най-доброто! Хайде да не обиждаме себеси. Ние винаги сме били приятели и трябва да останем за винаги такива! Желая Ви успех и на Вас лично! Дмитрий от Москва!

11

Лаврентий Берия

преди 15 години

Ирина,ще си направя труда да ти отговоря,въпреки,че не си заслужава.Незнам с какво образование си,но интелекта ти е много под средното ниво и съм сигурен,че дори не осъзнаваш нещата,за които става дума.Никъде не съм казал,че мразя руснаците,аз само ги съжалявам.А ти можеше за тия 17 години да се постараеш да научиш малко българския език.За толкова кратък текст,да се направят толкова правописни грешки е направо рекорд за Гинес.Смятам,че за теб ще е по-добре да си гледаш сапунките и кухненската работа,отколкото да намесваш политиката.Желая ти всичко добро.

fallback