Снимка: БГНЕС
fallback

Сръбските патриотични партии са постигнали принципно съгласие за сформиране на управляваща коалиция и ново правителство след провелите се в неделя предсрочни избори.

На срещата на лидерите на Демократическата партия на Сърбия Воислав Кощуница, на Сръбската радикална партия Томислав Николич и на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич е подписано споразумение, включващо пет основни приоритета на новото правителство, което ще бъде сформирано без участието на демократите на президента Борис Тадич.

Петте точки са:

- продължавана на процеса на евроинтеграция на Сърбия, включваща в своя състав Косово и Метохия;

- запазване на пълномощията на босненската Сръбска република, фиксирани в Дейтънския мирен договор;

- бърз икономически растеж на Сърбия и нейните региони;

- спазване на принципите на социалната справедливост;

- борба с организираната престъпност и корупцията;

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

бай х. у. й.

преди 15 години

цитирам те - "ние в България вече половин година неможем да осъдим един сръбски *** с доказана и далеч по-голяма вина -Куювич." ми да, верно - не можем да го осъдим. само не разбрах - какво доказваш с това изречение? доказваш, че сме смешна държава, управлявана от ***; и че сърбите, както и всички останали балкански държави, са далеч пред нас.

26

Даскалеску

преди 15 години

българите , се заформят като най-боклучива нация в Европа . На нас поне ни се размина клането , защото нашите *** решиха , че им е по-изгодно да ни крадат в мирно време . А техните с малко пропаганда , с повече калашници ,и с много турбо фолк ги докараха до положението на руандийци-бурундийци ....

25

Добричлия

преди 15 години

Анонимчо,сърбоманчо,какво си слушал преди 20 години Лепа Брена ли?Тя пее на сръбски.Едно момче от Добрич тука съвсем наскоро лежа 40 дни в сръбски затвор,затова,че пипнало или както сърбите казват се погаврило с тяхното знаме,което си е чиста провокация-знам го от други,които са пътували в автобуса.Ние в България вече половин година неможем да осъдим един сръбски *** с доказана и далеч по-голяма вина -Куювич.Затова ходи при баба си в Сърбия и цапай форума.

fallback