Снимка: BBC
fallback

Главният астроном на Римокатолическата църква съобщи, че допуска възможността живот да има и на други планети.

В своя статия, публикувана във ватикански вестник, Габриел Фюнес пише, че в Kосмоса може би живеят и други разумни същества, сътворени от Бог.

Статията е публикувана под заглавие “Извънземните – братя мои”, съобщава ВВС.

Йезуитът от Чили Габриел Фюнес ръководи обсерваторията на Ватикана. Той е международно признат специалист и си сътрудничи с университети в различни страни.

Според свещеника търсенето на извънземен живот не противоречи на вярата в Бога. Фюнес не изключва някои извънземни, ако те съществуват, да са свободни от първородния грях.

Отговаряйки на въпрос за преследването на Галилео Галилей от инквизицията, Фюнес дипломатично пише, че са били допуснати грешки, но е дошло време да се обърне страницата и да се насочи погледът към бъдещето.

Главният астроном на Ватикана уверява читателите, че религията и науката са си взаимно необходими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

V-1

преди 10 години

Братя извънземни, не знам с какво ви чакат другите народи по света, но ние вече сме готови да ви приемем, опит и идеи имаме достатъчно. Ще ви спретнем значи едни ху-у-убави предприсъединителни програмки, ще ви ги спретнем я, само пари да дадете за тях! И магистрали даже ще ви построим! Че то, Млечният път - път ли е? Асфалт, бетон, естакади, конкурси, търгове, ехе-е-е колко пари има за взимане тука, бедна ви е фантазията братя извънземни!

49

Pepo NLO-to

преди 12 години

абеееее събратяяя СЕКТАНТИИИ ... *** Бачката пише и казва: Може Би, Сигурно и че Предполага ;) Статията е БОЗА с която днес. бг черпи еУенко еУенков еУенистия от Тетевен :-)

48

Доню Донев

преди 15 години

Ами Боби мълчи. Но аз се радвам, че се появиха 46 и 47. Неи защото фактически те са по-скоро на моя страна, а защото има и други, които , без значение по какви пътища и причини, са достигнали до неща, към които насочвах Боби, но той упорито, по комунистически и юдейски, се отказваше да се насочи. Така че треперете юдеи, каквото и да правите, каквото и да владеите /от лихварите, т.е банкерите до контрадезинформаторите, т.е. медийните глашатаи на лъжата, порока и разврата / бъдещето е наше, т.е. на Иисус /пътя, истина и живота/. Благодаря, братя и сестри христиани, независимо дали го оценявате или признавате, че сте такива. Истинския Иисус е по-скоро анонимен, отколкото позитивен /Хегел/.

fallback