Към момента няма сведения за пострадали българи. Снимка: БГНЕС
fallback

Над 8693 души са загинали при днешното земетресение в югоизточната китайска провинция Съчуан, предаде Франс прес, като се позовава на местните власти.

Според Бюрото по сеизмология в Съчуан земетресението е било последвано от 313 вторични труса.

Над 80 процента от всички постройки в провинцията са разрушени.

Земетресението с магнитуд 7,9 е едно от най-силните в Китай от десетилетия насам.

Петдесет ученици загинаха, а други 850 са затрупани под развалините на училище, разрушено от днешното земетресение в град Дуцзянян.

В град Шъфан са разрушени два химически завода, което е наложило евакуирането на стотици работници и служители, както и на 6000 жители от околната област поради изтичането на 80 тона амоняк.

Към момента няма сведения за пострадали българи при земетресението в китайската провинция Съчуан, съобщи говорителят на МВнР Димитър Цанчев.

Той посочи, че българското посолство в Пекин не разполага с данни, че български граждани пребивават в засегнатата от бедствието провинция.

*Информацията е актуална към 21:15 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Един от всички

преди 15 години

Чета ви глупостите и за пореден път разбирам защо сме на такъв хал... как може да сте толкова загубени бе хора... Чета тука "много са били... няма проблем... по-малко китайски ресторанти..." опомнете се хора! Ако на някой от вас му почине близък човек сигурно ще ореве орталъка (и ще е нормално), а тук са загинали 8000 души, които имат семейства, т.е. в трагедията са въвлечени далеч повече хора. Това, което искам да кажа е, че дори и да мислите глупостите, които сте написали, поне не ги пишете!!! От време на време имам надежда, че нещата при вас ще се оправят, но подобни изказвания направо ми сриват оптимизма....

29

преди 15 години

В тая нашата държава има много дисфункциониращи мозъци !

28

Двойник на Brad Pitt

преди 15 години

Каквото и да кажете ще е безсмислено, защото сте жалки, и тази новина я превърнахте в цирк, вие сте копривки и копривчовци, които само се "парят" взаимно.

fallback