И Путин е за подялба на Косово. Снимка: boom.ru
fallback

Москва за първи път официално заяви за възможността за подялба на Косово, обявило през февруари едностранно независимост, която така и не е подкрепена от Русия.

Външният министър Сергей Лавров вчера недвусмислено посочи готовността да бъде подкрепена идеята за самоопроделение на косовските сърби, като припомни, че на Запад обичат да обосновават независимостта на Косово с невъзможността за съвместен живот между албанците и сърбите, съобщава вестник “Време новостей”.

“А няма ли да приложим същия подход за съвместен живот на сърби и албанци вътре в Косово? Западните партньори не могат нищо да отговарят на това”, каза Лавров вчера пред руските депутати.

“Убеден съм, че малцинствата в Косово, не само сърбите, имат право на волеизявление, на това как и къде искат да живеят и в какво качество искат да бъдат там”, каза Лавров, цитиран от вестника.

Министърът посочи, че Европа е изправена през “сериозна заплаха от дестабилизация”, провокирана от “безотговорната и недалновидна политика” в подкрепа на косовския сепаратизъм.

Утре в Букурещ на заседанието на съвета "Русия-НАТО" президентът  Владимир Путин също ще разговаря за проблема с Косово, отбелязва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

преди 16 години

Rossia navsegda!!!

18

Жоро Фитила

преди 16 години

Проблемът,драги zz,е не дали ще се поколебаят да отвърнат. Въпросът е,дали някой друг нама да се поколебае да започне! САЩ винаги са "играли" с отбори от "В" регионална селско-аматьрска група и,естественно,са били "шампиони". Обаче в шампионската лига всички отбори са от Професионалната група! Ако се "играе" истински "мач",публиката ще отиде по дяволите! Или на по-кофти място...

17

niki

преди 16 години

I EDINSTVENNO REWENIE. DANO I USA I SARBITE PROIAVIAT RAZUM I SE SAGLASIAT NA RAZDIALA NA TERITORIATA. ZNAEME 4E SARBITE SA MNOGO OPAKI I NE OTSTAPVAT, NO E EDINSTVENNOTO RAZUMNO REWENIE. A POSLE I USA DALI W,E GO PODKREPIAT TOVA REWENIE ILI W,E SI DARGAT TVARDO REWENIETO ZA OGRABVANETO, VANDALSKOTO NA SARBIQ I OTNEMATETO NA KOSOVO,VAV VID NA REKET I SKANDALNOTO OTNOWENIE NA EC KAM TOZI TAKA SERIOZEN TERORISTI4ESKI AKT.

fallback