23-годишният принц е изпълнявал службата си в условия на секретност. Снимка: РА
fallback

Принц Хари, по-малкият син на британския престолонаследник принц Чарлз, се е сражавал срещу талибаните в Афганистан в продължение на 10 седмици. Това съобщи в четвъртък министерството на отбраната в Лондон.

23-годишният принц е изпълнявал службата си в условия на секретност в южната провинция Хелманд, където са дислоцирани повечето от 7800-те войници от британския контингент.

С медиите в Обединеното кралство е била постигната договореност да се пази в тайна местоположението на принца. В замяна на тяхното съгласие няколко журналисти са могли да посетят принц Хари в Афганистан.

Кавалерийският полк Blues and Royals, в който служи младши лейтенант Хари, трябваше да бъде изпратен в Ирак през май 2007 година в рамките на ротацията в британския контингент, но предварителното решение беше отменено поради големите рискове за сигурността на принца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

преди 16 години

Veroiatno sekretnostta e bila tolkova goliama che sopolankoto ne e znael che e v afganistan :)

9

smehh

преди 16 години

po-dobre sinovete na simeon da ne vlizat v armiqta 4e kato gledam toi kolko e smotan...(ako i te sa kato nego)nai-mnogo da stane nqkoi sakatluk....i bez tova armiqta ni ne nabroqva pove4e ot 500 4oveka...sigurno ako se subereme tuka ot foruma 6te q nabiema....

8

60

преди 16 години

Сигурно не сте чували,че синът на М.Тачър беше първият от десантчиците,стъпал на Фоклендските острови по време на кризата.А що се касае до синовете на Симеон/не съм негов привъженик в никакъв случай/,това е невъзможно и безпредметно ,защото те не са български поданици и армията ни вече е професионална.Въпросът,който е по-коректно да поставите е-къде са служили,ако изобщо са служили до промяна на статута на армията отрочетата на "елита".

fallback