Ще ни съди ли Сърбия, ако признаем независимо Косово? Снимка: БГНЕС
fallback

Смятам, че сръбското правителство ще съди пред международния съд в Хага онези държави, които признаят Косово. Това заяви сръбският професор Светозар Стоянович след лекцията си „Сърбите, косовският въпрос и светът”, организирана от Дипломатическия институт в Министерството на външните работи.

Професор Стоянович е основател и президент на Сръбско-американския център в Белград и член на съвета за външна политика при сръбското Министерство на външните работи.

Той призна, че не е наясно с международното право, но подчерта, че Сърбия вероятно ще действа диференцирано спрямо държавите, които признаят независимо Косово.

„Сърбия сигурно ще поиска да върне своите дипломатически представители от тези страни“, каза професорът, като посочи за пример САЩ, което „би било недобра стъпка, тъй като е много трудно да се възстановят едни прекъснати веднъж отношения”.

Професорът, който е автор на 7 книги, изтъкна с исторически факти, че сръбският народ е малък, но велик.

Сърбия не би трябвало да „взема страна в едно съперничество, а да води диалог и със САЩ, и с Русия“, каза професор Стоянович.

Той обяви, че Русия „се връща в Сърбия с много голяма сила” – икономическа, финансова, туристическа, и така значението на Сърбия нараствало, въпреки че е малка по територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

преди 16 години

Ти с кого мислиш,че се събраха албанците,а?Пак с албанци!В Косово са 92% от населението!Нещо не си в час?И друго ,операция за да си различен се прави и много хубави резултати се получават ,в 99% от тях!

35

КХани Ювигите

преди 16 години

Разумен брат,както и да изглежда от пътя по който е минал,помага в беда на брат си.Тогава и само тогава-ще се съберете на кръглата маса.С това което рицарите са търсили.Ние ще го дадем на всички вас.Така ме прокълнаха.Да направя всичко по силите си,да опазя семейството цяло.Но това зависи и от Вас.Ще ви покажем Граалът в цялото си знание.Защото сме убедени,че който го владее,не може да пакости и дели доброто,за сметка на злото,на какъвто и свой език да говори.Не забравяйте,че един от нас-вас разпънахте на кръст.Че когато сте викали неволята един от нас се е отзовавал,макар и по-непонятен за вас начин,че ние сме будителите.За нас ще си останете братя и сестри-каквото и да решите.Дръжте на семейството си-с каквито и фамилии да се наричате днес.От където сме минали,не само ние,но и вие,въпреки че не го помните-само цивилизованост сме оставяли.

34

Ювига

преди 16 години

Кои са Албанците,братя на Сърбите,омесени с други,насила приели друга култура,че сега да се делят.Да се махат ,тия от другия етнос-там където ще са със своите и там да си налагат начинът на живот.Нашето правителство-никога да не забравя истинските си корени,да премахне от мислите си чуждо неграмотно робуване,или ще си останат с неграмотните.Един мъж,една жена-семейство Завинаги.Операция се прави,когато се наложи,за да съхраниш животът си,и здравето,поради природните фактори на опредени места.Но в никакъв случай,за да си различен.Всяко посегателство върху цялостта на тялото-води до други проблеми.Пази тялото си цяло-душата чиста и знаеща.Всичко останало е приоми на наглостта,да властва.

fallback