В третата книга на еврейската Тора - „Левит“, сношението между мъже е наречено „мерзост, оскверение“, което може да бъде наказвано със смърт.

Това обаче не се е оказало достатъчна пречка за група ортодоксални евреи с нетрадиционна сексуална ориентация, които наскоро създадоха своя уеб страница.

По думите на равина Рон, който е един от основателите на интернет сайта, страничката ще предлага съвети на своите ревностни читатели как да изживяват своята хомосексуалност и същевременно да живеят като праведни евреи.

За двете седмици на своето съществуване сайтът, носещ името „ход“, което на иврит означава „слава“, но също така е съкращение за „религиозни хомосексуалисти“, е получил стотици писма от религиозни гейове.

Вече съществувала интернет страница и на ортодоксалните лесбийки. Оказа се, че в хомосексуален аспект в Израел вече има пълно щастие т.е. хем....., хем душата в рая.

А може би това не е съвсем така, защото Раби Рон не е пожелал фамилното му име да бъде разкривано, което показва известно притеснение от негова страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase