Снеговалежите в Китай започнаха на 10 януари и скоро няма да спрат. Снимка: CNN
fallback

Най-силните снеговалежи от десетилетия насам продължават да всяват хаос в цял Китай, съобщи ВВС.

Пътищата в страната са парализирани, оставяйки в капан хората, които се опитват да се доберат до родните си места за Китайската Нова година, която започва на 7 февруари.

Блокирала железопътна линия затрудни пътуването на около 500 000 души в южния град Гуанжу. В друг град 25 души загинаха, след като автобусът, с който пътували, изхвърчал от заледения път.
 
Снежните бури, започнали на 10 януари, засегнаха 14 провинции, в които живеят над 80 милиона души. 
 
Много къщи и земеделска земя са унищожени, което доведе до икономически загуби от 3 милиарда долара, съобщи и държавната информационна агенция Ксинхуа.

Десетки хиляди хора чакат по летища в централните и източните части на Китай, тъй като полетите са отменени.
 
Според синоптиците снеговалежите ще продължат и през следващите дни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

musicman

преди 16 години

"ama razbira se...!!!" ти по рождение ли си си глупав,или в последствие си го придобил това "качество"?!?ако няма кой да ти разтълкува това което съм писал.......направо си за "жив да те ореве човек"!!!!!!.........дори и един......ЛЕМУР (вид Мадагаскарска ***!),като и прочетеш 10-20 пъти моят текст,пак би разбрала подтекста ми,но.....не и ти!!!!!!! (и това е човек,който в даден момент ще се отзове в "тъмната стаичка",след което ще си пусне вота в урната!!!)"Боже,колко мъка има по тоя свят,Боже!!!" (както би извикал Йовковия герой)

14

Anonimen

преди 16 години

Samo iskam da kaja 4e predi mesec biah v kitai. srednata rabotna zaplata v 2-ta im nai golemi grada (Pekin, Shanghai) e 550 lv.

13

chichko vi mao

преди 16 години

Китай е държава на контрастите и който е ходил и живял там знае добре. Има много бедни хора, има и такива, които ще ни купят смешното подобие на държава ведно с дълговете й и всички нашенски пишман бизнесменчета. Колкото и ще сняг да падне сега и да настане каквато и да е суматоха, армията и самите хора пак ще се справят. Когато преди години имаше страшни наводнения, войници със спасителни жилетки хванати един за друг служеха за жива преграда на водата, докато другите трупаха чували с пясък. Сравнението с нас е напълно излишно.

fallback