Александър Македонски е наш, посочи Ахмети. Снимка: Dnes.bg
fallback

В македонската история има много противоречия. Трябва да си будала, за да не разбереш, че ако си славянин, не можеш да бъдеш и македонец, и да си присвояваш Александър Македонски.

Това заяви лидерът на опозиционната албанска партия в македонския парламент Демократичен съюз за интеграция Али Ахмети в дебат по водещата албанска телевизия “Топ ченъл”.

Според Ахмети, ако някой трябва да си присвоява Александър Македонски, това не са македонците, а албанците, защото майка му Олимпия е била от илирийски произход.

“И сега противоречие – ние сме стар народ, Александър Македонски е наш и тук имаме противоречие”, каза Ахмети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

до 32

преди 14 години

поздрави приятелю номер 32 -точно и правилно го каза-това си истината

64

Буцефал

преди 14 години

като са живели спартак и Орфей в българия-това не значи че са българи-така и ни ги наричаме траки,а не като Македонците и Гърците-които ис ги присвояват!

63

Буцефал

преди 14 години

Александър му е името ,а е Македонски,защото е от Македонците-древно племе ,нямащо нищо общо със сегашните славяни в Македония-те в македония се опитаха да изкарат и Архимед,Хитър Петър,Кирил и Методой и много други -македонци-не мога да ги разбера появиха се 1991 година ,а александър е умрял много отдавна ,още преди Новата ера-е кака така се е запазил толко време неговия род-та сега да са му роднини днешните славяни в Македония?Просто няма начин.То и Орфей е Живял в България както и Спартак

fallback