Български туристи са ранени след катастрофа на път за летището в Тунис. Снимка: wikipedia
fallback

Български туристи, пътуващи чрез агенция Он Травъл, пострадаха след катастрофа на път за летището в Тунис.

Един от общо трите автобуса с туристи, които са прекарали Нова година в Тунис, е излязъл от пътя и е катастрофирал, съобщи главният редактор на Investor.bg Нели Минчева, която също се намира там, но, за щастие, не е сред пострадалите.

По думите й, шофьорът на автобуса е карал изключително безразсъдно през последните три дни и групата българи, която е пътувала с него, няколко пъти е настоявала за смяната му - безуспешно.

На няколко пъти шофьорът дори е заспивал на волана.

Тази е била и причината за днешната катастрофа, която е станала на кръгово кръстовище.

Шофьорът, каращ с много висока скорост, не успял да вземе завоя и се качил на бордюра, след което автобусът се приземил в канавка.

При инцидента има няколко ранени, една жена е със счупена ръка, други двама души - мъж и жена, също са с наранявания, но всички се намират на летището в град Монастир и чакат полета си за София. По-тежко ранена е екскурзоводката на групата - рускиня на име Сияна. Тя е в болница с травми по главата. Всички българи от катастрофиралия автобус са се добрали до летището с таксита. Всички обаче са изключително ядосани и заради друга нелепост. Те не са могли да се свържат с представителя на Он Травъл в Тунис, тъй като той няма... роуминг услуга на мобилния си телефон . Засега е обявено петчасово закъснение на самолета и в момента те не са наясно дали той изобщо ще излети или те ще трябва да пренощуват там. Вчера /четвъртък/ друга група българи, които е трябвало да пътуват за България, са имали 16-часово закъснение на полета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

таня

преди 16 години

и аз бях в автобуса.а лично на мен мнимият представител на ОН ТРАВЕЛ -ВЛАДО АНКОВ показа изключения мобилен апарат с обяснението, че няма роуминг!!!!!!!И това ми било представител?????!!!!!

10

123456

преди 16 години

Бих искала да ви занимая в следващия си постинг с реакцията на управителката на ОН ТРАВЪЛ при направената от нас рекламация. Държа да подчертая, че отидох там като представител на общо 20 туристи от групата от Доминиканската република, като с мен присъстваха и представител на още 26 туристи от същата група, представители и на групата от Мексико. На срещата присъства и наш адвокат. 1. Оказва се, че нито един от нас не е получил договор от ОН ТРАВЪЛ - т.е. ние договори нямаме. Имаме ваучъри от агенцията подизпълнител на ОН ТРАВЪЛ - в случая Ибероджет - испанска компания. 2. Категоризацията на хотела в Доминиканската република е по тяхна местна категоризация, която не съответства на европейската 3. До настоящия момент никой от ОН ТРАВЪЛ не се е обърнал към компанията превозвач, за да търси отговорност и обезщетения, а тепърва смятат да го направят, въпреки, че знаеха за нашите претенции - имахме уговорена среща. Поради което не могат да ни отговорят дали ще удовлетворят законовите ни претенции относно обезщетение за закъснял полет - в размер на 400 евро на човек. питам аз къде бяха и какво правиха три дни, а не поискаха становище на превозвача. 4. Не поеха твърд ангажимент да обезпечат разходите ни за хотел от 100 евро и дневни в размер на 50 евро за престоя на мадридското летище. Грубо и арогантно поведение на един от подуправителите на ОН ТРАВЪЛ, ни най-малко не показаха уважение към нас като клиенти. Накрая управителката на ОН ТРАВЪЛ ни посъветва да не пътуваме повече с тях. АРОГАНТНОСТ до безобразие.

9

123456

преди 16 години

Клиент съм на Он Травъл от 2003 г., когато за първи път пътувах с тях в Испания Малага. Тази година отново реших да пътувам с тях /да ми се чуди човек на акъла/ и заминахме с мъжа ми за Доминиканската република. Преживяването е страхотно в тази страна с красива природа и страшно мързелив народ, стига да не обръщаш внимание на следните неща: 1. Настанени бяхме в хотел различен от този, за който се бяхме записали. Това обстоятелство лично аз научих на 21.12.2007 г. последния работен ден преди тръгването и нямах време да реагирам. 2. През цялото време се борихме с персоналът на хотела за почистване, смяна на чаршафи и кърпи. А хотелът е с 5 звезди, но неясно по чия категоризация. 3. Новогодишната вечеря беше една обикновена вечеря в стола на хотела, и ако не настоявахме всички българи - 64 човека да празнуваме заедно и това нямаше да стане. В офертата на Он тръвъл е изрично написано - Новогодишна вечеря - ами няма такова нещо. Вечерята е на самообслужване тип бюфет, всеки влиза, когато намери за добре, наяжда се за 1 час максимум толкова е отредено като време и айде навън. 4. Постоянни бакшиши, които се събират за водачите на групите за допълнителните екскурции независимо, че си си платил всичко. 5. В 12 часа на последния ден всички трябва да напуснат стаите си и да стоят по пейките и столовете до 17.30 докато дойде трансфера за летището. Ако денят е слънчев може да отидеш на плаж, но ако вали проливен тропически дъжд, както се случи тогава гледката не е от най-приятните. Аз лично с хиляди скандали и уговорки с хотела успях да си доплатя 45 долара, за да остана до 17.30 часа в стаята си. Какво ли щеше да коства на агенцията ОН ТРАВЪЛ да резервира стаите на хората до 17.30 часа за 1440 долара / все пак тази екскурзия носи приходи на компанията в размер на 102 400 евро и допълнителни приходи от проведените там екскурзии, които също не са малко/. Или ако не искат да платят за конфорта на туристите, то поне да бяхя включили тази стойност в общата цена като даваш 1600 евро ти е все едно дали ще дадеш още 20 евро. 5. Слаба организация и компетентност от страна на представителя на Он Травъл Всичко това не е поводът обаче за моя постинг. Това не е нормално развитие на нещата, но ние българите сме търпеливи клиенти и подобно поведение на туроператора се изтърпява. То и за това сме били 500 годи под турско робство търпелив е нашия народ. Та, да продължа пристигнахме на летището в Мадрид с полет от Пунта Кана в 10.30 часа и си чакаме полета смирено за 17.45 часа. След нас долита и друга българска група на ОН ТРАВЪЛ от Мексико с още 60 човека, която трябва да лети със същия самолет. Започват да се чуват слухове от тази втората група, че всъщност полет няма да има те имат информация отпреди 1 ден, че най-рано ще дойде самолет в 02:00 часа на следващия ден. Някои от тях в това число и едни мухлясали български футболисти, които докараха българския футбол до разруха бързо се уредиха с билети на редовната линия на България Ер за София и успяха да излет

fallback