Български туристи, пътуващи чрез агенция Он Травъл, пострадаха след катастрофа на път за летището в Тунис.

Един от общо трите автобуса с туристи, които са прекарали Нова година в Тунис, е излязъл от пътя и е катастрофирал, съобщи главният редактор на Investor.bg Нели Минчева, която също се намира там, но, за щастие, не е сред пострадалите.

По думите й, шофьорът на автобуса е карал изключително безразсъдно през последните три дни и групата българи, която е пътувала с него, няколко пъти е настоявала за смяната му - безуспешно.

На няколко пъти шофьорът дори е заспивал на волана.

Тази е била и причината за днешната катастрофа, която е станала на кръгово кръстовище.

Шофьорът, каращ с много висока скорост, не успял да вземе завоя и се качил на бордюра, след което автобусът се приземил в канавка.

При инцидента има няколко ранени, една жена е със счупена ръка, други двама души - мъж и жена, също са с наранявания, но всички се намират на летището в град Монастир и чакат полета си за София.

По-тежко ранена е екскурзоводката на групата - рускиня на име Сияна. Тя е в болница с травми по главата.

Всички българи от катастрофиралия автобус са се добрали до летището с таксита. Всички обаче са изключително ядосани и заради друга нелепост.

Те не са могли да се свържат с представителя на Он Травъл в Тунис, тъй като той няма... роуминг услуга на мобилния си телефон .

Засега е обявено петчасово закъснение на самолета и в момента те не са наясно дали той изобщо ще излети или те ще трябва да пренощуват там.

Вчера /четвъртък/ друга група българи, които е трябвало да пътуват за България, са имали 16-часово закъснение на полета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase