Полицията е отцепила района на инцидента. Снимка: NTV
fallback

Най-малко четирима души загинаха и 35 бяха ранени днес при експлозия на бомба в Диарбекир-главния град в Югоизточна Турция.

Градът е населен предимно с кюрди.

Телевизионният канал NTV съобщава, че сред жертвите може би има гимназиални ученици, които имали часове в сграда, близо до мястото на взрива.

По първоначална информация между ранените има военни и цивилни.

Взривът избухнал при преминаването на военен автомобил по централна улица на града, на около 100 м. от турска военна база.

От детонацията са разрушени военната кола и най-малко два други автомобила.

Предизвикан е и огромен пожар и на телевизионните репортажи се виждат кадри с пожарникари, които се борят с огъня.

Полицията е отцепила района на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ataka

преди 16 години

kura mi e pap4iv specialno za malki balgarski dupeta

28

преди 16 години

Първо сега не сме 15-16 век!Второ- през руско-турската война също бяха избити много турци ,включително и бременни жени и деца, около половин милион!Трето-не знаете как реагира Турция към терористите!"Свободен Кюрдистан " никога няма да има,но вие се замислете дали не е по-вероятно да има "свободен ***",защото нямате с какво да се отбранявате!Като знам,че армията ви е колкото половин стадион!С гол *** не става!

27

Гара Буново 1985 г.

преди 16 години

Знаете ли,че загиналите са деца в 12 клас!------------------------------------------- -------------------------------------------------- --А в Батак децата, които турците ибнасилиха и избиха да не би да бяха на 25 г. ?3000 души старци мъже,жени и деца са зверски разчленени и изгорени в Батак.а на гара Буново бомбата във вагона за майки с деца за кого беше предназначена,а?А бомбата на гарата в Пловдив, а тази в кафенето в Сливен.На турците просто сега им се връща!Господ не забравя.

fallback