Нашите били най-трудолюбиви...Снимка: СВ
fallback

Немскоезичното онлайн-издание „Тирол“ пише днес, че българските проститутки, които работят в бардаците на Инсбрук, са едни от най-трудолюбивите.

Това съобщи DW.

„Тирол“ цитира изказване на полицейски представител, според когото броят на българските проститутки в Австрия се е покачил драстично след присъединяването на страната към ЕС.

Dnes.bg припомня, че пътеводителят The Czech Walker също излезе с изненадващо откритие - броят на “еротичните клубове” в центъра на Прага е нараснал максимално за цялата история на града.

По улиците на чешката столица обаче още могат да бъдат видяни представителки на най-древната професия- главно чехкини и българки.

И ако първите си имат постоянна клиентела, то вторите намират нови клиенти на улицата, твърди The Czech Walker.

През май стана ясно, че само за една година в Норвегия са дошли около 160 български проститутки.

През януари тази година австрийският вестник “Клайне цайтунг” писа, че присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз е увеличило значително притока на нелегални проститутки в австрийската провинция Каринтия.

Уточнява се, че само в Клагенфурт по данни на полицията има около 250 нелегални проститутки от Източна Европа, които работят предимно на повикване с частни посещения в домовете на клиентите.

За сравнение също толкова – 250, е и броят на работещите легално проститутки в града.

През ноември миналата година червенокосо момиче бе продадено като животно на репортер на британския таблоид The Sun, работещ под прикритие в Румъния.

След като вестникът спаси 28-годишната Мария от ужаса, продължил цели 4 години, тя заяви: „Даваха ми само храна и цигари. Няколко пъти бях жертва на групово изнасилване“.

Вестникът разкри, базирайки се на изтекла правителствена информация, че Великобритания очаква увеличение на престъпността при влизането на България и Румъния в ЕС на 1 януари 2007 година.

Всекидневникът тогава писа, че секс трафикът на млади момичета като Мария е изключително печеливш бизнес в България и Румъния.

Хиляди като нея са жертва на побои и изнасилвания, след което мафиотите ги продават и момичетата работят като проститутки по улиците в Лондон, Манчестър и Глазгоу, както и в много други европейски градове, написа The Sun и добави, че долнопробната секс търговия в България й спечели прозвището „Тайланд на Източна Европа“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

mir4o

преди 13 години

yko

38

p

преди 15 години

i o6te ne6to priemete realnosta sprete da jiveete v svqt na devstveni devoiki koito 4akat svoq princ mina tova vreme

37

anonimen

преди 15 години

tova e napalno normalno i az sam za i na tezi koito sa protiv da se fakat za6toto nqmat hal haber za kvo stava vapros

fallback