Общо четирима американски войници бяха обвинени за изнасилването на 14-годишната иракчанка от иракския град Махмудия. Снимка: БГНЕС
fallback

Американски редник беше осъден на 110 години затвор за изнасилване и убийство на 14-годишно иракско момиче, както и за убийството на нейното семейство, съобщи АФП.

„Редник Джеси Спилман беше осъден на 110 затвор за участието си през март 2006г. в изнасилването и убийството на 14-годишно иракско момиче и убийството на трима членове на семейството й“, се казва в изявление на американската армия.

Общо четирима американски войници бяха обвинени за изнасилването на 14-годишната иракчанка от иракския град Махмудия и за избиването на нейните родители, и на малката й сестра.

Останалите трима се признаха за виновни и получиха присъди от 5 до 100 години затвор.

Спилман се призна за виновен по по-незначителните обвинения, свързани с престъплението и получи най-голямата присъда от всички обвинени по делото.

В хода на делото се разбра, че Спилман не е директният извършител на деянието, но е знаел много добре какво се готвят да направят колегите му.

Докато те са изнасилвали девойката и са избивали семейството й, Спилман е пазел някой да не ги изненада.

"Не обвинявам никого. Поемам отговорност за действията си, можех да спра това", каза Спилман.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

queen-bitch

преди 16 години

ae hodete si slojete vazelin ve, ti ne moje6 si vinoven za tva, 4e si strani4en nabludatel. a za tiq kade si mislqt, 4e mn gi 4uvat ne6tata i pravqt neadekvatni komentari moga da kaja samo: *** off. kvo ozna4ava: i u nas takiva prisadi???

8

Frank

преди 16 години

да имаше и в България такова правосъдие,колко спокойно щяхме да си живеем!...

7

преди 16 години

Какво общо има координатора на ГЕРБ в Дряново с осъдения войник......

fallback