По-голямата част от англичаните не искат Камила – втората съпруга на прекия престолонаследник в Обединеното кралство принц Чарлс, да стане кралица на Великобритания, когато той се възкачи на трона, предаде АФП, като се позова на социологическо проучване , публикувано в „The Times”.

Проучването сочи, че едва 26% от 1 503 запитани ще се радват, когато херцогинята на Корнуол стане кралица. Всъщност при възкачването на престола на принц Чарлс, тя би станала принцеса-консорт, тъй като ще е некоронована съпруга на крал.

Оказало се, че повече жени, отколкото мъже, са против идеята Камила да ги представя пред света най-вече поради големите им симпатии към първата съпруга на принц Чарлс – покойната Даяна. Представителките на нежния пол обвиняват негласно Камила, че е останала любовница на престолонаследника през цялото време на брака му с принцесата на Уелс.

Резултатите от проучването излязоха само няколко дни преди знатната двойка да отпразнува една година от сватбата си, която се състоя на 9 април 2005 г. в Уиндзор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase