Австралийски нудист, опитвайки се да подпали това, което, според него, било дупка на смъртоносен паяк, получил силни изгаряния по задника, съобщиха представители на бърза помощ в понеделник, предаде Ройтерс.

В неделя 56-годишният нудист забелязал на плажа на курорта Боурел на 100 километра от Сидни, дупка, която той взел за жилище на един от най отровните паяци на планетата, чиито представители се отличават с голяма агресия.

Нудистът залял дупката с бензин и я подпалил. В резултат на тази мъдра постъпка, на мястото на събитието бил извикан екип на спешна медицинска помощ, включително въртолет.

„Взривът на бензиновите изпарения докарал на мъжа изгаряния на 18 процента от тялото, най - вече горната част на торса и задните части“ - се казва в изявление на медицинската служба NRMA Careflight.

Според изявлението, поразеният участък би могъл да бъде много по – малък, ако мъжът е бил облечен.

„Съдбата на паяка е неизвестна, макар че другите посетители на курорта заявиха, че дупката би могла да принадлежи и на съвсем безопасния австралийски паяк – птицеяд, а не на смъртоносен“ - се казва още в заявлението.

NRMA Careflight съобщи също, че представители на службата вече са ходили в курорта през януари, когато един от почиващите се опитал да убие паяк, пълзящ по стената на къщата на приятелката му, в резултат на което паднал и си счупил крака на две места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase