Мечката в зоологическата градина в Москва предизвести идването на пролетта в руската столица: събуди се след няколко месеца зимен сън – знак за московчаните да хвърлят шуби и шапки.

Кафявата мечка от Камчатка се събуди в понеделник от дългия си зимен сън, неоспоримо доказателство, че дългата руска зима на 2005-06 година е свършила. Това пише днес руският всекидневник „Газета“, цитиран от АФП.

„Последните двайсет години тя се събужда от зимния си сън, очаквайки зова на пролетта и, за разлика от метеоролозите, досега никога не се е лъгала в идването на този сезон“.

Заради талантите си животното се е превърнало в звезда и името му се държи в тайна „за да не го безпокоят посетителите“, казват от зоологическата градина. Медиите обаче го наричат с имена като „Михайло Потапович“ и „Михаил Михайлович“.

Режимът му на хранене е строго съблюдаван. „Тъй като е бил полусънен, му е била наложена специална диета и първоначално е ядял само ябълки“, пише вестник „Газета“. „Сега му се дават нормални порции с всички необходими хранителни съставки. Яде плодове, хляб, зеленчуци, елда и по малко месо“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase