Мъж, загубил свои близки в атентата в град Газипур. Снимка: Ройтерс
fallback

Най-малко 8 души загинаха, а други 65 бяха ранени при два бомбени атентата в Бангладеш във вторник, съобщи АФП.

Първите взривове са станали пред трибунала Шитагонг, разположен в югоизточните райони на Бангладеш, в близост до полицейско управление. Извършителят на атентата и двама полицаи са загинали, а 15 души са ранени.

„Един мъж се приближи към полицейското управление. Щом разбра, че ще бъде претърсен, хвърли една бомба и взриви друга”, обясни Рахул Амин – полицейски инспектор, станал очевидец на атентата. „Още един мъж се приближи до управлението, след което взриви бомба, прикачена за тялото му. Седем полицаи се намират в критично състояние в болницата”, добави той.

Вторият атентат е извършен до асоциация на адвокатите в град Газипур, който е на 30 км. от столицата Дака. Взривът причини смъртта на петима и рани най-малко петдесет минувачи.

Правителството на Бангладеш заяви, че засилва незабавно мерките за сигурност, за да се изяснят още подробности около двата атентата.

В края на миналата седмица опозицията организира голямо протестно движение за незабавното оттегляне на правителството, тъй като го обвинява в подпомагане на разпространяването на радикалния ислямизъм в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback