Италианската крайно дясна партия Северна лига предложи закон, според който осъдените изнасилвачи да бъдат кастрирани, след като в страната се увеличиха драстично случаите на изнасилвания от нелегални имигранти, съобщи ВВС.

Според документа необходимо е да се извършва химическа или хирургична кастрация на престъпниците, за да бъде елиминирана тази социална болест, която е заплаха за живота на хората и обществената сигурност.

Вътрешният министър Джузепе Пизану обаче заяви, че престъпленията, извършени от имигранти, не трябва да влияят върху имиграционната политика на страната. Законът бе силно критикуван и е малко вероятно да бъде одобрен.

Северна лига, която е открито насочена срещу имигрантите, е една от четирите партии в коалиционното дясноцентристко правителство.

Напоследък зачестиха случаите на изнасилвания в Болоня и Милано, извършени от имигранти, което доведе до протести срещу тях. Около 53% от италианците смятат, че броят на имигрантите в страната е увеличил заплахата за гражданите, докато 45% твърдят, че те не представляват заплаха за страната, показа тазседмично проучване на списание L'Espresso.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase