Снимка: БГНЕС

Днес щe e предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-североизток.

Обявен е жълт код за високи температури в 20 области на страната. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса, за София - около 33, Ямбол и Кърджали – 36, Русе, Велико Търново, Пловдив и Благоевград – 37 градуса, Плевен, Сандански, Видин – 38.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, на 2000 метра - около 19.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29-32 градуса. Варна – 30, Бургас – 32 градуса. Температурата на морската вода е 27-29 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над Балканите ще бъде ясно, слънчево и горещо. Максимални температури: в София – 33 градуса, Истанбул – 32, Солун – 35 градуса, Букурещ – 37, Белград – 38, Скопие и Атина – 39 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase