Снимка БГНЕС

Във вторник ще бъде малко по-прохладно, като в североизточната част на България през следващите 24 часа се очакват бури. Жълт код за валежи е обявен за областите Велико Търново, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Варна, Добрич, Русе, Сливен и Бургас.

През следващите 24 часа там ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевични бури с условия за градушка, най-вече тази нощ и утре сутринта.

Още през нощта над северните райони ще се появят купесто-дъждовни облаци, а в североизточната част на страната ще има условия и за интензивни явления.

Ще бъде ветровито, ще духа по-често умерен и временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.

По морето ще има на места  условия за дъжд, включително градушки. Ще бъде ветровито и ще духа умерен и временно силен вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат близки до тази на морската вода - около 28 градуса.

В сряда и четвъртак ще преобладава слънчево време и отново ще стане много горещо, а в петък максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса в повечето райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase