Снимка: Istock

Продукти:

  • 3 с.л. екстра върджин зехтин (разделен)
  • 1 средно голяма глава жълт лук, нарязан на ситно
  • 6 скилидки чесън, нарязани
  • 1/2 ч.ч. сушен босилек (по желание)
  • 3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. прясно смлян черен пипер, разделен
  • 500 г мляно говеждо
  • 2 малки консерви цели белени домати
  • 1 пармезанова кора
  • 1/4 ч.ч. нарязан пресен риган
  • 1 с.л. несолено масло

Приготвяне:

  • В средно голяма тенджера на среден огън загрейте 2 супени лъжици зехтин.
  • Добавете лук, чесън, босилек (ако използвате), риган, 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът стане полупрозрачен и светло златистокафяв (около 7 минути).
  • Увеличете топлината до средно висока.
  • Добавете говеждо месо и натрошете на малки парчета с дървена лъжица.
  • Гответе, като разбърквате от време на време и намалявате топлината, ако е необходимо, докато говеждото започне да покафенява (около 8 минути); подправете с 1 чаена лъжичка сол и останалата 1/2 чаена лъжичка черен пипер.
  • В средно голяма купа наситнете доматите и ги оставете да пуснат своите сокове, докато се образуват малки парченца.
  • Добавете доматите и кората от пармезан в тенджера и гответе на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато сосът се намали с около една четвърт и суровия домат се сготви (25 до 30 минути).
  • Отстранете от огъня; изхвърлете кората от пармезан.
  • Добавете останалата 1 супена лъжица масло и 1 чаена лъжичка сол; разбъркайте, докато сосът стане лъскав и маслото се разтопи.  

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase