Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 150 г суров шамфъстък без черупки
  • 30 г кедрови ядки
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора – по желание
  • 100 мл зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Шамфъстъкът се слага в малка тенджера с вода.
  • Трябва да ври 3 минути.
  • След това се прецежда, слага се в чиста кухненска кърпа и с леко потъркване се премахват люспите му.
  • Обеленият шамфъстък се слага в кухненски робот или блендер.
  • Към него се добавят останалите съставки за пестото.
  • Всичко се смила добре. 

Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 час

Макарони с кюфтета нямаш ли :)))

5

Анонимен

преди 1 час

Кое му е лесното, освен приготвянето миеш тенджера, блендер и переш кърпа, чистиш черупки, после и люспи за шепа нещо с много съмнителен вкус. За бързо и дума не може да става, за по-малко време ще спретна пържоли с някаква салата, а може и картофи.

4

Срам

преди 2 часа

Какво песто без босилек? Има разновидности, но босилекът е в основата. Веганите започнаха да изопачават дори веган рецепти.

fallback