Снимка: БГНЕС

Руската армия призна, че украински части са навлезли дълбоко в страната, като заяви, че е ударила войски и техника на около 30 км от границата.

На 6 август Киев предприе изненадващо нахлуване по границата, което шокира Русия, която изпрати допълнителни резерви, танкове, безпилотни самолети, артилерия и авиация, за да се опита да потуши настъплението.

Министерството на отбраната в Москва съобщи, че неговите войски са "осуетили опитите на вражески мобилни групи с бронирани машини да пробият дълбоко в руска територия".

Но в очевиден знак за това колко далеч са успели да напреднат някои украински части, то заяви, че е ударило вражески части край селата Толпино и Общи Колодез, които се намират на около 25 и 30 км от руско-украинската граница.

Високопоставен украински служител каза пред АФП, че за операцията са били изпратени "хиляди" нейни войници.

Руската армия заяви, че е продължила да използва авиация, безпилотни самолети и артилерия, за да се опита да потуши нападението.

Тя добави, че е осуетила опит на Украйна да проникне в друг граничен район в Курска област, по-на юг от мястото, където досега са се водили по-голямата част от боевете, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase