Снимка: БГНЕС
fallback

Министър-председател на Унгария Виктор Орбан се срещна с бившият американски Доналд Тръмп, който се бори за преизбиране. Двамата са обсъдили "възможностите за мир" в Украйна, съобщи говорител на Орбан, предаде Ройтерс.

Срещата се е състояла в имението на Тръмп "Мар-а-Лаго" във Флорида. Там е била следващата спирка от мисията за мир на Орбан, заяви говорителят му.

Oще по темата
Националистическият лидер, който дългогодишен поддръжник на Тръмп, направи изненадващи посещения в Киев, Москва и Пекин през последните два седмици на самопровъзгласена "мирна мисия", което разгневи съюзниците от НАТО. Срещата му в Москва с руския президент Владимир Путин в частност разгневи някои други членове на НАТО, които заявиха, че пътуването легитимира Путин в момент, в който Западът иска да го изолира заради войната му в Украйна.

Орбан пътува до Киев преди посещението си в Москва, но не каза на украинския президент Володимир Зеленски за мисията си в Русия.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, когато беше запитан за инициативата на Орбан, заяви, че Украйна би имала право да е загрижена за всеки опит за договаряне на мирно споразумение без с участието на Киев.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 месец

Орбан вече трудно закопчава копчето на сакото си Направил е огрооомно туловище Не мога да понасям дебели хора , с 20 кг излишни мазнини по себе си

19

Горд Българин

преди 1 месец

Русия мачка по цялата линия на фронта , а нашите атлантици, заедно с НАТО и запада се чудят какви глупости да пишат. Мир може да има само по условията на Русия, а не по измислените западни. Който мачка във войната той диктува условията⁸

18

Горд Българин

преди 1 месец

Русия по цялата линия на фронта , а нашите атлантици, заедно с НАТО и запада се чудят какви глупости да пишат. Мир може да има само по условията на Русия, а не по измислените западни. Който мачка във войната той диктува условията⁸

fallback