Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Китайският президент Си Цзинпин заяви, че в момента вниманието на Пекин е насочено към успокояване на ситуацията в Украйна и създаване на условия и подкрепа от страна на международната общност за възобновяване на прекия диалог между Москва и Киев, предадоха Синхуа и Ройтерс.

Oще по темата
Си направи това изказване на среща в Пекин с унгарския премиер Виктор Орбан, съобщава китайската телевизия.

"Международната общност трябва да създаде условия и да окаже помощ и на двете страни за подновяване на прекия диалог и преговорите. Само когато всички големи държави проявят положителна енергия вместо отрицателна, в този конфликт ще успее да настъпи възможно най-бързо прекратяване на огъня", смята китайският лидер, цитиран от ТАСС.

Бързото прекратяване на огъня и политическото решение са в интерес на всички страни, добави китайският лидер. Според него, за да се успокои ситуацията, трябва да се спазват трите принципа - да не се разширява линията на фронта, да не се ескалират сраженията и да не се разпалва огънят от никоя страна.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Спеца

преди 1 месец

Си не знае ли че в Унгария приеха закон , който забранява всякакъв диалог и преговори с Русия!

39

Анонимен

преди 1 месец

Ха-хааа, Китай как клати рашките само, не е истина!

38

Анонимен

преди 1 месец

"Китай не е това което изглежда.Прекалено се надува." - Така е, ако бяха това, на което се правят, нямаше само да плашат Тайван, а щяха да влязат в него. Защо не смеят? Нали вече са по-силни от САЩ, Русия е с тях, БРИКС са голямата работа... Много велики китайците и руснаците, пък с една Украйна и един Тайван не могат да се оправят хахаха

fallback