Снимка БГНЕС
fallback

"Въоръжените сили на Украйна вече са започнали да използват американско оръжие за нанасяне на удари по цели на територията на Русия". Това пишат независимите анализатори от OSINTdefender в социалната мрежа X.

"Тази сутрин на няколко места в Белгородската област в Западна Русия са открити парчета от ракети GMLRS (Guided-Multiple Launch Rocket System), изстреляни от M142 HIMARS, след като се смята, че украинските въоръжени сили за първи път са използвали оръжия, предоставени от САЩ, срещу руска територия по време на нападение през нощта. Резултатите от тази атака засега не са известни, но изглежда, че поне 8 ракети са били изстреляни от Харковска област".

Украинският президент Володимир Зеленски каза вчера, че употребата на западни оръжия за удари срещу руска територия е „въпрос на време“, предаде Ройтерс.

Останал без оръжия и хора на фронта, Киев засили натиска срещу западните си съюзници да премахнат ограничението за извършване на удари в руска територия, за да може да отблъсква по-добре руското настъпление.

„Мисля, че използването на каквото и да е оръжие, западно оръжие, на територията на Русия е въпрос на време. В противен случай не става дума само за мир", каза Зеленски пред журналисти по време на посещение в Стокхолм.

Украйна подчерта спешната необходимост от използване на оръжия, доставяни от Запада, за нанасяне на удари на територията на Русия, докато се защитава от руското настъпление в североизточната част на Харковска област.

Американският президент Джо Байдън без много шум даде разрешение на Киев да обстрелва цели в Русия, които се използват за офанзивата в Харковска област.

Зеленски съобщи, че Украйна е „получила съобщение от американската страна, което означава „стъпка напред“ в защитата на хората в селата по границата с Русия. Той не съобщи допълнителни подробности за водените разговори със САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

542

СМЕХ....

преди 1 седмица

С НОВИТЕ ОРЪЖИЯ ОТ САЩ, ПУТИН ЩЕ СТАНЕ --- " НАДУПИН"

541

КВО СТАА, БЕ....

преди 1 седмица

ЩЕХА БЕРЛИН ДА ПРЕВЗИМАТ--- НЕ СТАНА, ЩЕХА КИЕВ ДА ПРЕВЗИМАТ---НЕ СТАНА, ЩЕХА ХАРКОВ ДА ПРЕВЗИМАТ--- ПАК НЕ СТАНА, ЩЕХА ВОВЧАНСК ДА ПРЕВЗИМАТ----ПАК ГРИЗНАХА ДЪРВОТО.....КВА Е ТАЯ "ВТОРА АРМИЯ В СВЕТА" --- КАТО ЗА Ч.Е.П. ЗА ЗЕЬЕ НЕ СТАВА....ХАХАХАААА...А , ОНЯ КЪСИЯ, САМО ГООООЛЕМ ГО ВАДИ И ПЛЕЩИ ПРОСТОТИЙ...!

540

Мравчо

преди 1 месец

Няма страшно Макрон както Наполеон щял на бял кон да превземе Московите. Путин за това трепери цяла нощ от страх.

fallback