Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев отново използва цветист език и отправи заплахи към западните политици, че "никой няма да се скрие нито на Капитолия, нито в Елисейския дворец - ще има глобална катастрофа".

"Разпространява се хорът на безотговорните негодници от западния политически елит, които призовават войските им да бъдат изпратени в несъществуваща държава. Сега в него влизат представители на Конгреса на САЩ, френското и британското ръководство, отделни лунатици от балтийските държави, а Полша също призовава за активно използване на оръжията си... и това не е затягане на пружината, а цинична сметка за политически дивиденти", пише Медведев в Telegram, цитиран от "Фокус".

Oще по темата

Той оценява, че случващото се на "Запад е тотална деградация на управляващата класа".

"Изпращането на вашите войски на територията на Украйна предполага директно влизане на тези страни във войната, на което ще трябва да отговорим. Никой от тях няма да се подслони нито на Капитолийския хълм, нито в Елисейския дворец, нито "Даунинг Стрийт 10". Ще има глобална катастрофа", заплашва Медведев.

Той допълва, че руският и американският президенти от ерата на Студената война Никита Хрушчов и Джон Кенеди са успели да разберат ситуацията в един момент.

"Но сегашните инфантилни малоумници, които взеха властта на Запад, просто не искат да разберат. И затова днес Генералният щаб започна подготовка за учения, включително дейности за практическа проверка на подготовката и използването на нестратегически ядрени оръжия", пише още Медведев.

Русия предупреди днес Великобритания, че ако Украйна използва британски оръжия за нанасяне на удари по руска територия, Москва може да отвърне на удара по британски военни обекти и бойна техника както в Украйна, така и отвъд нейните предели. Британският посланик Найджъл Кейси беше извикан в Министерството на външните работи в Москва, за да му бъде връчена официална протестна нота, след като миналата седмица външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва британски оръжия, за да нанесе удар по Русия.

Външното министерство на Русия заяви, че думите на Камерън са признание, че Великобритания вече де факто е част от конфликта и противоречат на по-ранните уверения, че оръжията с далечен обсег, предоставени на Украйна, няма да бъдат използвани срещу Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

504

Паню Баирски

преди 3 седмици

Този жалък папуняк съвсем е превъртял!

503

Ист.....

преди 3 седмици

Браво! Само така ще приключи цялото това промиване на мозъци! По бързо НАТО да влиза в боя, всичко ще приключи за 30 минути! САЩ и Турция няма да си мръднат пръста дори, това е целта им!!! След това отново ще си върнем родината и ще тръгнем нагоре, ако това не стане скоро: ще пробием дупка в Австралия и след това има само свободно падане!!!!!

502

Анонимен

преди 3 седмици

Децата на всички руски управници и олигарси живеят на запад и в САЩ.

fallback