Снимка БГНЕС

Украйна може да претърпи съкрушително поражение през лятото, предупрежадава политическият аналаизатор Иън Мартин в статия за британския вестник The Times, публикувана под заглавие "Дойде време да поговорим за падането на Киев“.

Авторът подчертава, че през юли руските войски може да са достигнали до украинската столица Киев и уверява, че политиците на Запад приемат подобно развитие на ситуацията за доста вероятно, предава Фокус.

"Това е кошмарен сценарий, който западните политици сега обмислят. Събитията принуждават военни и цивилни лидери в Лондон, Вашингтон, Париж и Брюксел да планират катастрофалния крах на украинските сили, лишени от оръжията и боеприпасите, от които се нуждаят“, пише Мартин.

Замразяването на конфликта, на което мнозина на Запад се надяват, едва ли ще се случи, тъй като украинската отбрана няма да устои на руския натиск. Офанзивата на руските въоръжени сили ще има катастрофални последици както за Украйна, така и за Запада. В тази връзка Мартин призова британците да се подготвят за най-лошото и да не се надяват на "приятни изненади“ като преврат в Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase