Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украйна е поразила с ракета "Нептун" десантния кораб "Константин Олшански", който Русия ѝ отне през 2014 г., заяви тази сутрин говорителят на украинския военноморски флот Дмитро Плетенчук, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
"Понастоящем този кораб е небоеспособен", каза Плетенчук по украинската национална телевизия.

Засега Русия не е коментирала тази информация.

Русия отне "Константин Олшански" от Украйна през 2014 г., когато руските сили установиха контрол върху по-голямата част от украинския военноморски флот и окупираха Кримския полуостров.

Корабът "беше ремонтиран и се готвеха да го използват срещу Украйна, но за зла участ бе взето решение да бъде поразен", каза Плетенчук.

Говорителят отбеляза, че за поразяването на "Константин Олшански" е използвана противокорабна ракета "Нептун" украинско производство.

Украйна, която все още контролира няколкостотин километра черноморско крайбрежие въпреки окупацията на южни украински региони, не разполага с големи военни кораби, отбелязва Ройтерс. Въпреки това украинските сили успешно нанасят удари по Черноморския флот на Русия през последните месеци, като използват ракети и безпилотни катери.

Украинските въоръжени сили заявиха, че са поразили два десантни кораба на Русия в неделя. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 1 месец

Краденото никога не носи щастие.

77

Анонимен

преди 1 месец

НАТО/ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, а не украина. Нищо, че ядем салата, не сме тревопасни. Укрите са толкова жалки, че няма накъде. Нито знаят как, нито могат да боравят със западната техника. Минават години, докато се изучат детайлно всички ситуации по изстрелването на една ракета. Тва да не бръкни с пръста и пий вино!

76

Анонимен

преди 1 месец

Те и онези двата бяха поразени, докато не излязоха спътникови снимки, че нищо им няма, та и тоя да не са го поразили по същия начен, чакоме доказателства, че хохла като ти каже дабър ден, трябва да погледнеш къде е слънцето!

fallback