Снимка Фейсбук

Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски може да е загинал в резултат на ракетен удар на руските въоръжени сили по Волчанск, Харковска област. Това заяви военният анализатор Борис Джерилиевски в разговор с руското издание "Аргументи и факти“.

По думите му, руските въоръжени сили са нанесли масиран ракетен удар по позициите на войските на ВСУ в град Волчанск, по време на който се предполага, че са убити високопоставени генерали от въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна, пише Фокус.

Изданието твърди, че базата на чуждестранни наемници, които се обучават за атаки в района на Белгород, също е била атакувана.

Сирски, според анализатора, доскоро е бил "лице от втори план“ във въоръжените сили на Украйна, но в същото време е оказал значително влияние върху хода на военнте действия. Главнокомандващият е посочил ключовата точка за сдържане на руската армия в Харковско направление, така че не е изключено по време на рейда той да е бил на съвещание във Волчанск, казва Джерилиевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase