Снимка: архив, БГНЕС
fallback

На втората годишнина от руското нахлуване в Украйна генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази увереност, че бъдещето на Украйна е в западния отбранителен съюз, предаде ДПА.

"Украйна ще се присъедини към НАТО. Въпросът не е дали, а кога", каза Столтенберг в разпространено днес видеообръщение.

Oще по темата
Руските сили започнаха пълномащабно нахлуване в по-малката съседна страна в ранните часове на 24 февруари 2022 година.

"Докато ви подготвяме за този ден, НАТО ще продължи да подкрепя Украйна. За вашата и за нашата сигурност", каза Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО определи ситуацията на фронта като "изключително сериозна" и каза, че "няма никакви признаци" руският президент Владимир Путин да се готви за мир.

В същото време Столтенберг похвали украинските сили. "Вие си върнахте половината от територията, завзета от Русия. Изтласкахте Русия от големи райони при Черно море. И нанесохте тежки загуби на руските сили", каза той.

Столтенберг отбеляза, че страните членки на НАТО са предоставили досега на Киев помощи в размер на милиарди долари. "На път сме да окажем още подкрепа", обеща той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

Анонимен

преди 2 месеца

Ох, ние по-добре да излизаме тогава!

138

Надя Драганчева от

преди 2 месеца

Слава на Украйна!! Ние шъ победим както винаги!! Аз Надя Николова Драганчева от гр.Тутракан, въпреки че съм на 72 години шъ се боря до последноя ми дъх за победата на Украйна!! Шъ продължавам да финансирам Украйна!!

137

Анонимен

преди 2 месеца

Този е луд и говори налудничеви неща как укрите си били върнали територията,а те всъщност губят.Присъединяеането им ще означава ТСВ незабавно и при това ядрена.Както се присъединят укрите веднага ще направят някоя постановка и ще стане война,за да връщат територии като си въобразяват,че руснаците няма да им отвърнат.Да ама не...гарания няма да ги гледат пасивно.

fallback