Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски нареди да бъдат създадени специализирани дронови войски, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Ройтерс отбелязва, че според Зеленски и украински военни командири дроновете играят ключова роля във войната с Русия.

Зеленски подписа указ, с който нарежда на правителството и на генералния щаб на украинските въоръжени сили "да започнат да действат по въпросите, свързани със създаването на отделни войски за дронови системи в рамките на украинските въоръжени сили".

"Току-що подписах указ, с който ще бъде даден ход на процеса по създаването на отделен вид войски в рамките на въоръжените ни сили - войски за дронови системи", каза Зеленски във вечерното си обръщение.

"Това не е въпрос на бъдещето. Трябва да бъдат постигнати конкретни резултати много скоро. Тази година трябва да бъде решаваща в много отношения. Със сигурност и на бойното поле. Дроновите системи показаха ефективността си на земята, във въздуха и в морето", изтъкна украинският лидер.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

????

преди 3 месеца

Тези "дронови войски" с какво ще променят положението когато се отделят от войсковите части? Това само ще влоши взаимодействието. Не съм чувал до сега генерали да режисират циркови представления.

39

Кравар Евроатлантик

преди 3 месеца

Малко повече информация мога да дам по темата. Част от новините дронови войски ще оперират на вражеска територия, което ще намали необходимостта от дълги полети на дроновете над ПВО.

38

обективен

преди 3 месеца

И Хитлер се е надявал на някакво оръжие-чудо ,но гушна букета във вълчата бърлога.Зельо Наркомана е най-добра да си пие арсеника преди собствените му укропи да са му сложили въжето.Когато усети наближаващия край ,всяка фашистка армия прибягва до диверсии и тероризъм.Укрофашистите са на финала.

fallback