Снимка: БГНЕС
fallback

В нощта на 29 декември pуската федерация извърши един от най-големите ракетни удари по украински градове и села за цялото време на пълномащабното нахлуване.

По предварителна информация противникът е използвал 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака беше насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи на Украйна във връзка с руския масиран обстрел на Украйна.

Родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център са само част от цивилните обекти, атакувани от руската армия. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили.

Призоваваме международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ. Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

В този контекст ние сме дълбоко благодарни на партньорите, които предоставиха на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана. Днес вашата помощ спаси много животи.

Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 4 месеца

не само нагли, крадливи и подли, но и страхливи. Ски ги тиякретени зарязали майките си, жените си, сестрите си и дацата си да загиват в справедливата война и са дъ дъ дъ руснаците избивали жени и деца. Къде са ви посранителайнараси днеперски патрон да донесе, чифте да зареди и зелеглист да разстряля. събиииират по 10- 12 000 долара за да се откупват чрез женски вълнуващи подмостни работи.

104

Нормална

преди 4 месеца

Повече от 8 години укрите избиваха децата в Донецк къде бяха благородните умове тогава бяха глухи и слепи а сега всичките тръгнаха да защитават укрофашисти,целият свят се обърна с главата на долу вместо мозък имат г...а в тиквите си нямат нищо човешко когато укрите насилваха жени в Донбас убиваха децата пред очите на майките им всички бяха слепи,подли хора.

103

Нормална

преди 4 месеца

Бой по лъжливите укри до дупка

fallback