Снимка БГНЕС

Един човек бе убит, а седем - ранени, при вълна от руски атаки с артилерия и дронове в Херсонска област, предаде Ройтерс, като се позова на представители на властите в южния украински регион.

Междувременно електрозахранването в град Курахово, близо до фронтовата линия в източната Донецка област, бе прекъснато, след като бе ударена местната топлоелектрическа централа. Петима работници били ранени, съобщиха местните власти.

Според тях жителите на Курахово масово напускат града, който се намира близо до Мариинка - един от епицентровете на сраженията между руските и украинските въоръжени сили.

Във вечерната си сводка генералният щаб на Украйна съобщи за отблъснати руски атаки срещу Мариинка и Авдеевка, Донецка област, както и за провалили се опити на Русия да прогони украинските войници, заели позиции на окупирания източен бряг на река Днепър в Херсонска област, отбелязва ДПА.

Британското военно разузнаване междувременно пише във всекидневната си сводка за хода на войната, че плъхове и мишки измъчват и украинските, и руските военни в някои сектори от фронта.

Проблемът вероятно се дължи на това, че есента беше мека и е имало изобилие от храна в нивите, оставени угар заради боевете. Сега, със застудяването, гризачите търсят подслон във военни машини и позиции.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски благодари на Германия, Финландия и Нидерландия за предоставената оръжейна помощ. Той наблегна на ключовото значение на противовъздушната отбрана, като посочи предполагаемото сваляне на три руски военни самолета, за което Киев съобщи завчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase