Снимка БГНЕС, архив
fallback

Украйна ще се нуждае от икономическа помощ в размер на около 42 млрд. долара през 2024 г., за да компенсира очертаващия се бюджетен дефицит, заяви министър-председателят Денис Шмигал в обръщението си пред форума на Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ) в Маракеш, Мароко, съобщи „Киев Индипендънт“.

Според Шмигал дефицитът ще достигне 21% от БВП на Украйна през следващата година.

Ще бъде необходима подкрепа от международните партньори, за да се помогне на "правителството на Украйна да изпълни основните си социални задължения", каза Шмихал, включително изплащането на пенсии и заплати и подпомагането на онези, чиято собственост е била унищожена от руските атаки.

Данъчните приходи до голяма степен са насочени към отбраната и военните усилия.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, която също говори на срещата, заяви, че "икономическият екип на Украйна също е провел разумна политика и е постигнал солидни резултати в една невероятно трудна ситуация".

"Като международна общност ние трябва да продължим да предоставяме на Украйна значителна, предвидима и навременна финансова подкрепа, от която тя се нуждае, за да може правителството да функционира", добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 6 месеца

До toti - укропите са белия еквавалент на ИСИЛ - хамерика дълго търси проедния набор безумци, след като на радиалните ислямисти вече им дойде акъла - и успяха да намерят група бели хора достатъчно закъсали и изостанали да им се вържат, не бъди расист, про-сто-тията не признава цвят, укриопите даже протегнаха "приятелство и подкрепа" за всички радиални ислямисти, които искат да воюват срещу Русия...

97

toti

преди 6 месеца

Ти побързай да сключиш премирие и седни се разбери с Путин,ЩОТО НЕ СТЕ ДИВАЦИ като тия талибани ,а БЕЛИ ХОРА !!!

96

Овньо

преди 6 месеца

До НикоСъс сигурност не са банкрутирали като Украйна и земята им не става собственост на такива като Монсанто, Дюпон или Блек Уотър.

fallback