Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският президент Владимир Зеленски откри първия международен форум на отбранителната индустрия в Киев, за да привлече повече оръжейни производители в Украйна, предаде АФП.

Киев зависи в голяма степен от западната помощ, откакто Русия нахлу миналата година, но все повече се стреми да подкрепи своята местна оръжейна индустрия на фона на опасенията, че подкрепата от неговите съюзници може да се разколебае.

"Нашата първа задача е да спечелим тази война и да върнем траен и - най-важното - надежден мир на нашите хора. Ние ще изпълним тази задача чрез нашето сътрудничество с вас", каза Зеленски в реч при откриването в петък.

"Ние сме заинтересовани да локализираме производството на оборудване, необходимо за нашата отбрана,... и усъвършенствани отбранителни системи, използвани от нашите войници, които дават на Украйна най-добрите резултати на фронта днес", каза той, цитиран от БГНЕС.

Официални лица от над 30 държави и 250 отбранителни фирми бяха събрани за форума, който идва в момент, когато Зеленски лобира пред Запада за повече оръжия за контраофанзивата срещу Русия.

Киев я започна през юни, за да си върне окупираната територия, но призна бавния напредък, тъй като войските му се сблъскват с линиите на силно укрепената руска отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 7 месеца

Сериозно ли?

90

СВОЙ

преди 7 месеца

Зелен Бандит,задачите ти са много,досега само 500хил Украинци си затрил и милиони прогонил.Какво още трябва да направиш?Ядрена война,за да загинат милони?

89

Анонимен

преди 7 месеца

Втората е да се гръмнеш скоро

fallback