Снимка: архив, БГНЕС

Сигнал за заложени бомби във всички средни училища и колежи в Киев е постъпил в местната полиция, съобщи УНИАН, като цитира съобщение на военната администрация на украинската столица в приложението "Телеграм".

Още по темата
"Столичната полиция отново е получила сигнал за заложени взривни устройства във всички средни училища и колежи в Киев. Полицаи и служители на държавната служба за извънредни ситуации предприемат всички необходими мерки", се казва в съобщението.

"Що се отнася до евакуацията на децата и учителите от помещенията, решение ще се вземе допълнително от училищната администрация и полицията. Запазете спокойствие и следете за обновяване на информацията", заявяват от киевската военна администрация.

Предупредително съобщение е имало и на 1 септември, в деня на откриване на новата учебна година, но след последвалата старателна проверка заплахата не е била потвърдена, уточнява агенцията. УНИАН посочва, че формата на обучение (присъствено или дистанционно) в Украйна ще се определя от областните военни администрации по места в зависимост от ситуацията по безопасността.

По данни на украинското министерство на образованието от общо 3,951 млн. ученици в Украйна присъствено ще бъдат обучавани 45 процента, 30% ще учат в смесен формат на часове, а само 25 процента ще бъдат на пълно дистанционно обучение. Оповестено е, че 500 000 украинчета, които подлежат на училищно обучение, в момента се намират в чужбина.
(БТА, Иво Тасев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase