Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна на посещение в Дания, броени часове след като беше на посещение във военновъздушна база в Нидерландия, предадоха световните агенции.

Самолетът, с който Зеленски пътува, придружаван от първата дама на Украйна и от хора от екипа му, кацна в датска военновъздушна база в Скидструп, в южната част на страната, предаде Франс прес.

По-рано днес Нидерландия и Дания увериха Украйна, че ще й предоставят изтребители Ф-16, когато бъдат изпълнени условията за техния трансфер, припомнят агенциите.

Преди Нидерландия Зеленски беше в събота в Швеция, където засвидетелства интерес и към шведските изтребители "Грипен", припомнят агенциите.

Зеленски обяви пристигането си в Дания в съобщение в "Телеграм", в което заяви, че ще разговаря с датската премиерка, ще има среща с политически представители и датския монарх.

Преди да пристигне в Дания той също така обяви, че Украйна и Нидерландия да постигнали споразумение за трансфера на Ф-16. (БТА, Габриела Големанска)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase