Снимка: архив, БГНЕС

Четирима цивилни бяха убити, а най-малко 11 - ранени, при руски обстрел на жилищен район в намиращия се на фронтовата линия град Орехов в украинската Запорожка област, където се разпределя хуманитарна помощ, съобщи днес началникът на Запорожката областна военна администрация Юрий Малашко, цитиран от Ройтерс.

Той уточни в своя канал в "Телеграм", че са загинали три жени и един мъж, всички над 40 години. Руската армия е нанесла 36 целенасочени удара по 10 селища в Запорожка област. Тя е пуснала авиационна бомба по училище, което е било превърнато в център за разпределяне на хуманитарната помощ, допълни Малашко.

От кабинета на главния прокурор на Украйна казаха за Ройтерс, че е образувано наказателно дело за военни престъпления след атаката по Орехов в неделя следобед.

Кадри от мястото, разпространени от вътрешното министерство на Украйна, показват развалини и отломки, разпръснати из двор и на улица.

Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди тези информации чрез независим източник, като припомня, че и двете страни отричат да стрелят по цивилни.

Украинската армия провежда контранастъпление в опит да си възвърне окупираната от Русия част от Запорожка област.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase