Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е предупредил френския си колега Еманюел Макрон за опитите на Москва да организира "опасни провокации" в Запорожката АЕЦ, която от една година е окупирана от руски войски, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"Предупредих колегата си, че окупационните войски подготвят опасни провокации в Запорожката (ядрена централа)", написа Зеленски в Туитър за телефонния си разговор с Макрон.

"Договорихме се да държим ситуацията под максимален контрол заедно с МААЕ", каза още украинският президент.

Вчера Украйна и Русия си разменяха взаимни обвинения в заговор да атакуват централата, най-голямото ядрено съоръжение в Европа.

ТАСС информира, че украинският президент Володимир Зеленски е заявил, че Русия уж е поставила предмети, "подобни на експлозиви", на покрива на енергоблоковете на Запорожката АЕЦ.

По-рано Ренат Карчаа, съветник на генералния директор на “Росенергоатом”, заяви, че украинските въоръжени сили са планирали нападение срещу Запорожката АЕЦ през нощта на 5 юли.

Във видеосъобщение, публикувано в канала му в Телеграм, Зеленски, позовавайки се на разузнавателни данни, посочи, че Русия иска или да "симулира удар по централата", или има "друг сценарий".
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 10 месеца

Грешка! Зеленски предупреждава, че ще обвини Русия, за провокации от укритие в заец.

44

Еххх

преди 10 месеца

Тоя Плъх ще я гръмне като нищо.Нацист и наркоман ,невероятно опасна комбинация.

43

Не е ли ясно?

преди 10 месеца

"Предмети подобни на експлозиви по покривите? Това ли можаха да измислят укронацистите. В централата има наблюдатели от МААЕ, да отидат да видят. Но няма да отидат - ще си пазят службицата. И резултатите от украинският обстрел от Киев ще обясняват с "експлозиви по покривите".

fallback